24 Nisan 2012 Salı

ELİMİNASYON

Eliminasyon, yatırmadan önce, rakibin emniyetli çıkış kartlarını bitirmektir. (kaçış yolunu kapamak) Bir defans oyuncusu yatırılarak, furşete doğru oynamak veya el çaka yer çaka oynamak mecburiyetinde bırakılır ve bu şekilde ilave bir löve kazanılmak planlanır.

Eliminasyon ve anahtar renkte çıkış

Güney 4♥ oynuyor; Batı ♣A ve ♣R’yı çekip koz oynar.

Deklaran üç tur koz çeker, pikteki üç tepe onörü çekip dördüncüsüne yerden çakarak pikleri tamamen elimine eder. Şimdi yerden karo oynar ve Doğunu koyacağı kartı büyütür. Batı ya karo furşetine doğru oynamak veya el çaka yer çaka oynamak mecburiyetinde kalır. Eğer Batıda dördüncü pik kalmış olsaydı bunu oynayarak emniyetli bir şekilde elinden çıkabilirdi.


Bu eli BBO'da Canlı oynamak için tıklayınız...
Boşlayarak eliminasyon


Güney 3SA oynuyor; Batı ♥D atak eder.

Güney ilk löveyi boşlayarak eliminasyonu başlatır. İkinci löveyi yerin ♥R’sı kazanır. Deklaran ♦R, ♦A ve ♦D’a ilave olarak ♥A’ı da çeker (dişçi darbesi) ve Doğunun son emniyetli çıkış kartını da almış olur. Sonra Doğuya dördüncü karo ile el verir, bu şekilde beşinci karoyu sağladığı gibi, Doğunun siyah renklerden birinden bedava empas yaptırmasına da yol açar.


Bu eli BBO'da Canlı oynamak için tıklayınız...

Kayba kayıp oynayarak eliminasyon


Güney 6♣ oynuyor; Batı ♥7 atak eder.
Yerin ♥10’unu Doğu dam ile büyütür, Deklaran da as ile alır. Deklaran,♠A oynar, kozla yere geçer ve bir pike çakar. Bir koz ile daha yere geçer ve♠V oynanır: Doğu ruayı koyunca deklaran ♥6’lıyı defos eder. Doğu ya kör oynayıp yerin valesini sağlamak veya karo oynayarak bedava empas yaptırmak mecburiyetinde kalır.


Bu eli BBO'da canlı oynamak için tıklayınız...

Kısmi Elimanasyon

Güney 6♠ oynuyor; Batı ♥D atak eder.
Deklaran ♥R ile alır ve koz as, ruasını çeker. Sonra ♥A’ına gidip bir köre çakar ve ♠D’a el vermeden önce üç tane de trefli çeker. Doğuda başka kör ve trefli kalmadığı için karo empasını yaptırmak mecburiyetinde kalır.


Bu eli BBO'da canlı oynamak için tıklayınız....



Güney 5♣ oynuyor; Batı ♦4 atak eder.

Deklaran ♦R’sını alır, ♥A ile ♥R’yı çekip elden ♠10’u defos eder ve bir köre çakar. Şimdi ♣R ile elden çıkar. Batı iki treflisini alır ama sonunda ♠R’yı sağlamak mecburiyetinde kalır.


Bu eli BBO'da oynamak için tıklayın...

Keşfetmek için eliminasyon


Güney 6♠ oynuyor; Batı ♦10 atak eder.

Deklaran ilk löveyi yerden ♦R ile alır ve ♠A’ı çeker, rua düşer. Minörleri elimine edip Batıyı koz ile yatırmak akla gelir. Mamafih, o aşamada, El çaka yer çaka için Güneyin elinde koz kalmayacaktır. Gene de deklaran minörleri elimine eder, ♠D’ını çekip ♠V ile eli Batıya verir. Batı bir karo oynar ve Doğu bir trefli defos eder. Elin dağılımı şimdi açıkça bilinmektedir: Batıda yalnız bir tane kör vardır. Deklaran ♥A’ını çeker ve Doğunun damına garantili olarak empas yapar.

Dişçi darbesi

 Güney 5♥ oynuyor; Batı ♠A atak eder.

Batı ikinci lövede tek karosunu oynayıp körü iki tur boşlar. Üçüncü koz oynanırsa, Batı bunu alıp trefli oynayarak deklaranı yere kilitler. Onun yerine, deklaran ♣AR çeker ve yerin ♠R’sına üçüncü treflisini defos eder ve ancak ondan sonra üçüncü kozu oynar.

Deklaran şimdi her dönüşü elden alıp Batının son kozunu çeker.

BBO'da canlı oynamak için

Dişçi darbesi

Güney 4♠ oynuyor; Batı ♥V atak eder.

Deklaran ♥D ile kazanıp koz asını oynar: kötü haber. İkinci kozu oynarsa, Batı rua ile alıp Doğunun ruasına bir karo oynar. Doğu ♥R dönünce de deklaran iki löve daha kaybeder. Bunun yerine deklaran ikinci kozu oynamadan önce üç tur trefli çekmelidir. Şimdi Doğu kör oynayınca deklaran onun büyütür; Batı ♥A’a çakarsa ya ♦V’sini sağlamak veya el çaka yer çaka oynamak mecburiyetinde kalır.

BBO'da canlı oynamak için

 İki renkte dişçi darbesi

Kompetisyonlu konuşmalardan sonra Güney 4♠ oynuyor; Batı ♥V atak eder.

 İkinci köre deklaran çakar, ♠A’ını çeker ve ♠D’ını oynar ama Batı boşlar. Deklaran yere kilitli kalmak istemez zira o zaman ♠8 promosyon ile alıcı hale gelir. Yalnız ♦A’ını çekerse, köre büyük çaktığında Batı bir trefli defos eder ve ♠8 promot eder. Eğer yalnız iki trefli çektikten sonra köre büyük çakarsa, Batı bir sonraki fırsatta ♠R’yı alır ve eli ♦A ile yere verir ve gene ♠8 promot eder. İki minör renk de yerden temizlenmelidir: bir tur karo ve iki tur trefli. Şimdi elin yolu açıktır. O zaman köre elden büyük çakmalı ve Batıya ♠R ile eli vermelidir. Batı şimdi çaresiz kalır. Eğer son koz ile eli deklarana verirse, deklaran ♦9 oynayarak eli Batıya verir ve deklaran iki karo yapar.


Bu eli BBO'da oynamak için tıklayınız...

Bedava empas yapmak için eliminasyon


 Güney 6♠ oynuyor; Batı ♦V atak eder.

Deklaran elden alıp koz as ve ruasını çeker, Batıda damın üçlü olduğunu görür. İki karo daha çekip, Batıya koz damı ile el verirse (yere geçiş için beşliyi elinde tutarak), kör dönüşünde ne yapacağını bilemez. Onun için ♥A’ını çekmeli ve ondan sonra piki vermelidir. Batı daha sonra ya trefli empası veya da kör ekspası yaptırır.

Bu eli BBO'da oynamak için tıklayınız.

Eliminasyona karşı defans


Güney 4♠ oynuyor; Batı ♥A atak eder.

Batı köre devam ederse, deklaranın bu rengi elimine etmesine yardımcı olur. Onun yerine ♣D oynamalı ve körden bir çıkış kartı varken bir trefli lövesi sağlamalıdır. Bu şekilde Doğu Batı trefliden yatırılıp da karo oynamaktan kurtulmuş olurlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder